Vraag vandaag nog een consult aan! Aanmelden

Over:Selma Langbroek

Selma Langbroek
  • Naam : Draagtips
  • Website : http://draagtips.nl
  • Consulent(e) : Selma Langbroek-Bevers
  • Woonplaats : Groningen

Hoendiep 290
9744 TA Groningen
06 12 71 27 36
www.facebook.com/Draagtips
info@draagtips.nl

Waarom ben je draagconsulent geworden?

De start met mijn oudste dochter was heftig. Het was een traumatische bevalling voor ons beide, waarbij we direct na de geboorte van elkaar gescheiden zijn geweest. Zonder dat ik het me besefte, heeft dit de hechting met mijn dochter in het begin verstoord. Na haar geboorte werd ik ook nog eens heel erg ziek, wat met 5 weken een ziekenhuisopname tot gevolg had waarbij mijn dochter niet mee kon. Ook mijn dochter huilde heel erg veel. Op advies van het ziekenhuis en op advies en instructies van een vriendin, ben ik mijn dochter gaan dragen met een geweven draagdoek. WAUW! Ik was ineens verliefd op mijn dochter, streelde haar rug als zij geborgen in de doek zat en kuste haar hoofdje. Onze hechting kwam op gang en sindsdien werd Luna veel gedragen in een draagdoek. Ook Luna kwam veel sneller tot rust. Ik deelde mijn verhaal met andere moeders en wat dragen voor ons betekende. Ik kreeg veel vragen over hechting en hoe een doek daar dan bij kan helpen. Daarom besloot ik in maart 2015 de opleiding tot draagconsulent te doen, zodat ik anderen goed kon helpen met een draagdoek of drager.

Wat vind je het bijzonderste aan je werk als draagconsulent?

Wat ik zó mooi vind om te zien, is dat een kindje na het consult in de doek of drager in slaap valt, nadat het onrustig was. De rust die ik dan bij ouders soms zie, vind ik mooi. De schouders zakken, de ademhaling ontspant. Het ruggetje strelen begint. Ik herken hierin het gevoel dat ik wil overbrengen aan ouders: nabijheid, veilige hechting, liefdevol en ontspanning.

Wat is je specialiteit als consulent?

Inmiddels heb ik vele opleidingen gedaan. Ik heb mij gespecialiseerd in prematuur geboren kinderen en ouders en kinderen met beperkingen. Daarnaast heb ik meer dan 60 dragers en geef ik ook workshops voorgevormde dragers aan consulenten vanuit Die Trageschule NL. Ik heb dus een ruime kennis over dragers. Ik hanteer een methodiek bij het passen van dragers waardoor we een goede keuze kunnen maken in het ruime aanbod.