Vraag vandaag nog een consult aan! Aanmelden

Over:Anna Marleen Bijkerk

Langestraat 23
9363BS Marum
06-31255988

facebook.com/DraagconsulentWesterkwartier
instagram.com/Draagconsulent_Westerkwartier

info@draagconsulent-westerkwartier.nl

Heb je zelf kinderen?

Nee, ik heb zelf geen kinderen. Maar ik ‘heb’ wel een heleboel kinderen die ik dagelijks kan en mag dragen. Ik werk namelijk 40 uur in de week als gastouder (aan huis). Wat betekend dat ik dagelijks voor een heleboel kindjes mag zorgen. En deze worden (of werden) ook bijna allemaal door mij gedragen. De ouders vinden dit superleuk, en voor de kinderen is het enorm fijn!

Waarom ben je draagconsulent geworden?

Tijdens mijn werk als gastouder kwam ik erachter dat ik niet altijd alle kindjes evenveel aandacht kon geven als ik zou willen. Zo kwam ik bij het dragen. Ik nam een geweven doek van iemand over en leerde mezelf de FWCC aan. Buiten dat het heel praktisch is om kinderen te dragen, merkte ik ook hoe prettig de kindjes het vonden. Het is ontzettend fijn om de kinderen warmte, veiligheid en geborgenheid te kunnen bieden op deze manier. Dit wil ik graag delen en overbrengen op andere ouders/verzorgers en hun kindjes. Daarom heb ik in begin 2019 de opleiding tot draagconsulent gevolgd.

Wat vind je het bijzonderste aan je werk als draagconsulent?

Ik vind het heel mooi om te zien als onervaren draagouders het aandurven om samen met mij in de wereld van het dragen te stappen. Als ze het tijdens het consult steeds beter beginnen te begrijpen en er puzzelstukjes op zijn plek vallen. En als ik dan bij vertrek, enthousiaste mensen met tevreden kinderen (soms zelfs slapend in doek of drager) achter kan laten, weet ik zeker dat mijn taak goed is volbracht.

Wat is je specialiteit als consulent?

Ik heb niet specifiek 1 specialiteit. Ik ben allround draagconsulent. Ik geniet van het geven van alle draagconsulten. Baby’s, peuters, kleuters of zelfs nog groter. Doeken, draagzakken, en alles ertussenin. Ik ben ontzettend leergierig, en wil graag alles leren over dragen. Zo heb ik onder andere de specialisatie gedaan voor het dragen van prematuur geboren kinderen en het dragen van kinderen met een hulpmiddel. Ook heb ik persoonlijk veel ervaring met het tandemdragen, zoals te zien op de foto!