Vraag vandaag nog een consult aan! Aanmelden

Over:Aranka en Myrthe

Aranka de jong en Myrthe van der Veen
  • Naam : Buidel Dames
  • Consulent(e) : Aranka de jong en Myrthe van der Veen
  • Woonplaats : Groningen

www.facebook.com/buidel.dames

Heb je zelf kinderen?

Aranka: Ik heb een zoontje Mees van bijna één jaar. Ik draag hem veel in de draagdoek, wanneer ik bijvoorbeeld dag weg ben geweest merk ik dat Mees behoefte heeft om bij mij te zijn (en andersom ook). Dit geeft ons beiden rust.

Myrthe: Ik heb zelf geen kinderen maar wel veel lieve vriendinnen met kinderen en een geweldig nichtje. Ik gebruik deze lieve kinderen dan ook vaak om te dragen en mijn vak bij te houden.

Waarom ben je draagconsulent geworden?

Beide hebben wij onze stage in Tanzania gevolgd waar we in aanmerking kwamen met dragen. Hier zagen wij hoe prachtig dragen. Onze eigen ervaring met dragen en de ervaring binnen ons werk als jeugdverpleegkundigen deed ons triggeren om ouders bewust te laten zijn, en te ervaren wat dragen te bieden heeft.

Wat vind je bijzonder aan het werk als draagconsulent?

Zowel binnen ons werk als jeugdverpleegkundigen als binnen ons beroep als draagconsulent zien wij wat er zichtbaar gebeurd in het contact tussen ouder en kind wanneer een kindje weer veilig tegen één van de ouders aan in de doek zit. Daarnaast hebben wij in Tanzania gezien dat kleine kindjes de eerste periode van hun leven continu op de rug of buik van de moeder gedragen worden. In Westerse landen blijken de cijfers van het aantal huilbaby’s vele malen hoger. Zelf hebben wij het idee dat dragen dit grotendeels kan voorkomen. Dit omdat het voor een kindje troost en genegenheid beidt om dichtbij de huid van de ouder te zijn. Dit is een natuurlijke behoefte die elk kindje vanaf de geboorte heeft.

Wat is je specialiteit als draagconsulent?

Wij zijn energieke en enthousiaste dames die goed op elkaar ingespeeld zijn. Wij willen dragen graag op een eigentijdse manier op je overbrengen. Juist omdat dragen ook iets is voor de moderne papa en mama.

Uiteraard zullen wij zullen ervoor zorgen dat je terugkijkt op een positieve ervaring.

Lijkt het je leuk om samen met je vriendin, partner of familie een draagconsult in te plannen? Kijk dan even op onze Facebook pagina en stuur ons een privé bericht om een afspraak te maken!