Vraag vandaag nog een consult aan! Aanmelden

Over:Leonie Winkel

Hunsingolaan 24
9727 DA Groningen

instagram.com/leoniewinkel_geboortepraktijk

leonie@leoniewinkel.com

Heb je zelf kinderen?

Ja, ik ben moeder van Finn (2012) en Brent (2014). Zowel Finn als Brent heb ik erg veel gedragen. Toen Finn een baby was, begon ik met dragen met een niet- ergonomische draagzak. Als fysiotherapeut plaatste ik al gauw vraagtekens bij deze draagzak: Is dit wel goed voor mij en mijn baby? Ik besloot me te verdiepen in de ergonomie van pasgeborenen en ontdekte ergonomisch dragen, wat in die tijd nog niet zo bekend was als nu.
Brent, onze jongste, huilde veel. Zwaar voor mij als moeder, zeker met een peutertje erbij! De enige momenten waarop hij stil was waren, je raadt het al, tijdens het dragen.

Waarom ben je draagconsulent geworden?

In januari 2016 startte ik mijn praktijk voor complementaire geboortezorg. Nieuwe ouders vroegen mij vaak naar het dragen. Het sloot zo mooi aan bij de visie die ik wil uitdragen: Een gezonde en ontspannen start voor jullie als ouders en jullie kindje. Ik besloot de opleiding tot draagconsulente te gaan doen om ouders ook hiermee te kunnen helpen.

Wat vind je het bijzonderste aan je werk als draagconsulent

Het mooiste vind ik dat je ouders, naast het leren knopen, zo veel meer kunt bieden. Een luisterend oor, maar ook over huil- en slaapgedrag bij je kindje bijvoorbeeld. Samen kijken naar wat je kindje laat zien en waar hij/zij behoefte aan heeft. Ouderschap mag ontspannen zijn! Leren luisteren naar je eigen behoeften en die van je baby: Dragen helpt daarbij. En dan het grote genieten wanneer na het oefenen met de pop, voor het eerst je eigen kleintje in de doek zit, dicht tegen je aan: Heerlijk!

Wat is je specialiteit als consulent

Ik ben fysiotherapeut, dus ik kan je veel leren over houdingen tijdens het dragen, waar op te letten bij het tillen, bukken, voeden. Maar ook houdingen bij je kindje bijvoorbeeld. Ik zie vooral veel ouders van jonge baby’s voor een draagconsult.