Vraag vandaag nog een consult aan! Aanmelden

Over:Margreet Enting

Margreet Enting
  • Naam : Leutje Laifde
  • Consulent(e) : Margreet Enting
  • Woonplaats : Leek

www.facebook.com/LeutjeLaifde

Heb je zelf kinderen?

Ik ben moeder van 5, mijn 4e kindje is stilgeboren waardoor ik voor 4 kindjes mag zorgen. Sinds de kraamweek van mijn oudste zoon ben ik verslingerd aan het dragen met doeken.
Mijn oudste is 5 en die wordt zo nu en dan nog gedragen net als onze dochter van 4. Mijn 2 jarige dochter draag ik met regelmaat en als ze het nodig heeft vraagt zij zelf of ze op mijn rug mag in de doek.Mijn zoon van 6,5 maand wordt ook zeer veel gedragen en zodra hij een doek of drager in het vizier krijgt wil hij erin. Door het dragen ben ik veel mobieler, samen de wereld verkennen, genieten van het kleine lijfje dicht tegen je aan. Puur genieten.

Waarom ben je draagconsulent geworden?

Ik ben draagconsulent geworden omdat ik veel vragen kreeg betreft het dragen. Doordat ik in beginsel het dragen mijzelf heb aangeleerd via filmpjes vond ik niet dat ik bekwaam was om een ander een knoop aan te leren. Via de opleiding leerde ik stap voor stap hoe ik dat wel kon doen op de correcte en veiligste wijze.Het dragen was en is voor mij maar ook zeker voor mijn kinderen niet alleen een vervoersmiddel. Het geeft een gevoel van veiligheid, troost, nabijheid. Draagt bij aan de hechting tussen ouder en kind.Een kind dat geheel tot rust komt in de doek en vervolgens vol vertrouwen in slaap valt is voor mij iedere keer weer magisch om te zien.

Wat vind je het bijzonderste aan je werk als draagconsulent?

Het meest bijzondere vind ik dat dragen zichzelf bewijst. Ervaar het effect van dragen maar. Ik vind het mooi om te ervaren wanneer mensen in eerste instantie twijfelachtig zijn betreft het dragen met een doek na een consult compleet om zijn. Omdat ze ervaren dat het niet moeilijk is om te knopen maar vooral hoe het kindje ontspant of zelfs al vlot in slaap valt.

Wat is je specialiteit als draagconsulent?

Knopen met draagdoeken. En vanwege mijn dagelijkse werk in een thuiszorg kinderteam heb ik ook veel ervaring met kindjes in bijzondere situaties.