Vraag vandaag nog een consult aan! Aanmelden

Over:Myrthe van der Veen

Myrthe van der Veen

Heb je zelf kinderen?

Nee, maar wel heel veel lieve vriendinnen met kinderen en een fantastisch nichtje!

Waarom ben je draagconsulent geworden?

Mijn interesse in dragen ontwikkelde zich tijdens mijn stage in Tanzania waar ik als verpleegkundige op de kinderafdeling werkte. In deze cultuur wordt dragen als vanzelfsprekend gezien en worden kinderen naast hun moeders ook door zusjes, oma’s en tantes gedragen. Ik vond het erg mooi en bijzonder om te zien en kon me voorstellen dat dit positieve effecten had op de hechting tussen de drager en het kind, naast de praktische voordelen.

Daarnaast zag ik binnen mijn huidige werk als jeugdverpleegkundige ouders worstelen met onrustige kinderen. Door de positieve ervaring met het dragen in Tanzania en de positieve verhalen over dragen binnen mijn werkveld, besloot ik de opleiding tot draagconsulent te volgen bij het Instituut voor Hechting. Deze heb ik inmiddels succesvol afgerond, waardoor ik nu ouders kan leren knopen. Dit doe ik zowel binnen mijn baan als jeugdverpleegkundige als binnen mijn eigen bedrijfje.

Wat vind je bijzonder aan het werk als draagconsulent?

Het bijzondere aan dragen vind ik de rust die zowel de ouders als de kinderen ervaren wanneer er gedragen wordt. Het feit dat ik kan bijdragen aan een fijne hechting tussen ouders en kind is precies wat voor mij dit vak zo mooi maakt. Het is net alsof je de intimiteit met je kindje tijdens de zwangerschap met dragen nog kunt verlengen.

Wat is je specialiteit als consulent?

Mijn specialiteit is het leren knopen met draagdoeken. Daarnaast heb ik door mijn beroep als jeugdverpleegkundige veel kennis van de ontwikkeling van kinderen en ervaring met het begeleiden van ouders met onrustige kinderen.