Vraag vandaag nog een consult aan! Aanmelden

Over:Nikki Kosse van Krieken

  • Naam : NIKKIK
  • Website : https://www.NIKKIK.nl
  • Consulent(e) : Nikke Kossen van Krieken
  • Woonplaats : Groningen

Nassaulaan 2
9717 CJ Groningen

instagram.com/nikkik_zwanger_baby_kind

info@NIKKIK.nl

 

Heb je zelf kinderen?

Ik ben moeder van vier zoons (2015, 2017, 2019, 2022). Toen ik zelf een baby was, werd ik heel veel gedragen. Door de mooie verhalen hierover en door de fijne herinneringen van mijn ouders hieraan, dacht ik: dit wil ik ook bij mijn kinderen! En zodoende heb ik alle vier de jongens gedragen. De twee jongsten heb ik ontzettend veel gedragen: niet alleen omdat het handig was met rondrennende kleuters en peuters, ik werd er zelf ook een stuk handiger in. Mijn baby had ik veilig en vertrouwd dicht tegen me aan en tegelijkertijd kon ik aandacht aan de andere kinderen geven. Als pedagoog ben ik geïnteresseerd in verschillende manieren die de hechtingsrelatie versterken. Dragen is daar een mooi voorbeeld van. Door mijn opgedane kennis over dragen, kan ik ouders/verzorgers helpen bij het ergonomisch, veilig en prettig dragen van hun kindje.

Waarom ben je draagconsulent geworden?

Vanuit mijn bedrijf NIKKIK organiseer ik o.a. Mama & baby groepen. Tijdens deze bijeenkomsten doen we allerlei leuke en fijne activiteiten voor moeder en kind. Een steeds terugkerende bewegingsvorm is dans. Moeders dansen (rustige bewegingen) met hun kindje in de draagzak of draagdoek. Daarvoor vond ik het belangrijk om wetenschappelijk onderbouwde kennis over dragen op te doen. Daarnaast geniet ik zelf zo van het dragen én van het zien van baby’s die gedragen worden, dat ik andere ouders graag wil helpen wanneer zij willen beginnen met dragen. Zodat ook zij op een ontspannen, fijne en waardevolle manier hun kindje dichtbij zich kunnen hebbenN

Wat vind je het bijzonderste aan je werk als draagconsulent?

Als draagconsulent leer je ouders niet simpelweg verschillende knoop- of draagtechnieken. Als draagconsulent doe je veel meer: je kijkt en luistert naar de behoefte van de ouders en de baby. Is er behoefte aan contact en ontspanning? Willen ze graag meer weten over de voordelen van dragen? Willen ze hun verhaal delen? Met mijn achtergrond als pedagoog kijk ik naar wat de ouders/baby’s nodig hebben en sluit ik daar op aan. Zo is elk draagconsult anders en dat maakt het ontzettend interessant!

Wat is je specialiteit als consulent?

Vanuit mijn achtergrond als pedagoog, coach, docent babymassage, ervaringsdeskundige en met mijn kennis over bewegen, kan ik tijdens een consult verschillende vaardigheden inzetten. Omdat ik ook zwangerschapscursussen geef, is het mogelijk dat ik ouders al ken vanuit de cursus waardoor ik tijdens het consult een vertrouwd gezicht ben.