Vraag vandaag nog een consult aan! Aanmelden

Over:Roxane Liewes

Roxane Liewes

Hoofddiep 1
9354 AK Zevenhuizen
06 13 49 88 49
www.facebook.com/babypraktijknoord
info@babypraktijknoord.nl

Heb je zelf kinderen?

Ja ik ben moeder van 3 kinderen. Twee zoontjes Jayden en Liam (tweeling) geboren in 2011 en een dochter Zyra geboren in 2014. Bij onze oudsten droeg ik vaak 1 in een elastische doek zodat ik mijn handen vrij had voor de andere en dan om en om. Zyra heb ik erg veel gedragen, zij huilde veel en ik kon haar op deze manier rust en nabijheid bieden en daarbij had ik ook mijn handen vrij voor mijn twee peuters. Voor mij was dragen niet een middel maar een interventie!

Waarom ben je draagconsulent geworden?

Ik startte in 2013 als docent babymassage en kwam in contact met een draagconsulent die mij vertelde dat er geweven doeken bestonden nadat ik haar vertelde dat ik de elastische maar kort gebruikt had bij onze zoontjes. Er ging een wereld voor mij open. Ik was zwanger op dat moment en ben toen hoogzwanger eind 2013 de opleiding tot draagconsulent begonnen. En mijn kennis kwam perfect van pas toen onze jongste dame geboren werd.

Wat vind je bijzonder aan het werk als draagconsulent?

Het contact met de jonge ouders vind ik erg bijzonder. Je komt tijdens een consult heel intiem in het gezin en je geeft zoveel meer informatie dan alleen hoe het knopen werkt. Het slapen, voeden, nabijheid en hechting komen heel vaak ter sprake tijdens een consult. Ook is het prachtig om te zien hoe ouders en hun kindje reageren op het dragen. Ook geef ik regelmatig voorlichting aan ouders die hun kindje verwachten, ook dat vind ik erg leuk om mensen enthousiast te maken en kennis te laten maken met het dragen.

Wat is je specialiteit als draagconsulent?

Ik ben naast draagconsulent ook lactatiekundige, pedagoog, docent babymassage en natuurlijk moeder. Deze kennis en ervaring over de fysiologie van een baby pas ik allemaal toe tijdens het consult.