Vraag vandaag nog een consult aan! Aanmelden

Over:Wendy Haisma

Wendy Haisma

Draagconsulent Noord
Ridderspoorweg 50
9753 GK Haren
06 27 22 61 72
facebook.nl/draagconsulentnoord
info@draagconsulentnoord.nl

Heb je zelf kinderen?

Ja, ik heb een dochter (Frederique, 2009) en een zoon (Leon, 2012). Mijn jongste draag ik heel af en toe nog op een lange wandeling.

Waarom ben je draagconsulent geworden?

Toen mijn dochter net geboren was, was ze erg onrustig. Ik merkte dat ze van gedragen worden tot rust kwam, de draagdoek was mijn reddingsboei. Omdat dragen met een draagdoek toen nog behoorlijk onbekend was hier in de buurt, kreeg ik er veel vragen over: hoe je zo’n doek nu knoopt, is het wel veilig, valt ze er niet uit? Verwen je ze niet teveel door te dragen? Ik wilde graag een goed onderbouwd antwoord kunnen geven op zulke vragen, en daarom heb ik in 2011 mijn eerste cursus tot draagconsulent gevolgd.

Wat vind je het bijzonderste aan je werk als draagconsulent?

Het allermooiste vind ik de rust die over ouders en hun kind komt als ze aan het eind van het consult hun kind echt gaan dragen, dat je ze ziet genieten. Ook vind ik het heel bijzonder dat ik in de loop van de tijd zo anders ben gaan kijken naar het contact tussen ouders en kinderen, ook met mijn eigen kinderen!

Wat is je specialiteit als consulent?

Ik heb me gespecialiseerd in het dragen van jonge baby’s en het dragen in bijzondere situaties (o.a. prematuur geboren kinderen, kinderen en ouders met een aandoening of beperking). Hierin geef ik ook trainingen aan zorgprofessionals voor Zorgdragen Opleidingen. Daarnaast heb ik een ruime collectie draagzakken en vind ik het erg leuk om ouders te helpen met het maken van een keuze en het goed afstellen.